Biuletyn Informacji Publicznej
Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej we Fromborku
PODPROGRAM 2018 – efekty

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej we Fromborku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Miasta i Gminy Frombork pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2018 – czerwiec 2019.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do 316 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 15,33300 ton żywności;
  • 2700 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 2 warsztaty edukacyjne, w których wzięło udział 30 osób.

5.  Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 15 uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 15 uczestników
INFORMACJE O DOKUMENCIE
Ilość wyświetleń: 270
Wprowadzony przez: Damian Krasiński
Data opublikowania: 2019-06-26 10:42:05
LISTA POPRZEDNICH WERSJI
Lista poprzednich wersji:
   
Data zmiany Redaktor Opis zmiany
2019-06-26 10:44:02 Damian Krasiński
Publikacja artykułu